Videot

Uni Onnesta

Tämä kappale pyöri pöydällä pitkään ja se soitettiin ilman sanoja muutaman kerran. Jo ensi soitosta oli selvää että kyse on melodiasta joka tarvitsee kantaakseen ”tilitystarinan”. Virva tuli seuraavaan treenisessioon sanoituksen kanssa, joka on sanasta sanaan sellaisenaan tässä musavideossa.

Jää hyvästi nyt Nancy.  PirttiLive Pikkarala 2015

Vasalan kantatila sijaitsee Oulujokivarressa Pikkaralassa. Vasalan pirtin akustiikka on loistava ja siitä on muodostunut orkesterin pääasiallinen harjoittelutila. Varasimme kesän 2015 kynnyksellä kaksi päivää aikaa ja Kaupin Arin studionsa kanssa. Äänitimme keskeisen ohjelmistomme dokumenttimielessä ja muutaman kappaleen periaatteella ”yhdellä otolla sisään mitään lisäämättä”. Nancy on ollut ohjelmistossa jo pitkään mutta tässä se soi mielestämme juuri sillä tavalla kuin se on sävelletty soimaan. Video kuvattiin loppukesästä omin käsin ja käsivaralla Zoom Q4-kameralla Pikkaralan kyläjuhlien jälkeen.

Kolme biisiä kirkossa. Strömforsin kirkko 2015

Soitimme sunnuntaina 07.06.2015 Rootsinpyhtään bluegrass-festivaalien päätöskirkkokonsertissa puolen tunnin setin. Tässä videossa kolme biisiä konsertista: ”Sydämen siteet”, ”Uni onnesta” ja ”Valkeat unet”. Ruotsinpyhtään kirkko (Strömforsin kirkko) on rakennettu1770–1771, sen suunnitteli yliluutnantti ja ritari Olof Glansenstjerna ja rakennusmestarina toimi Nils Gimberg. Kirkossa on loistava akustiikka. Muodoltaan kirkko on kahdeksankulmainen ja sen nykyinen ulkoasu edustaa uusgotiikkaa. Se on Suomen vanhin keskeiskirkko.

Siluetti rakkauden. Musiikkivideo 2014

Siluetti rakkauden äänitettiin keväällä ja kuvattiin kesäkuun 2014  helteisenä sunnuntaina. Kuvauspaikaksi valittiin Oulujoen rantamaat ja pellot lähellä ”harjoittelukartanoamme”.Tällä kappaleella on aivan erityinen rooli ja merkitys Varjakka String Bandille. Kun Reetta ja Tuukka menivät naimisiin vuosia sitten, tämän kappaleen ensimmäinen esiversio äänitettiin heille häälahjaksi kotistudiossa. Olimme koonneet yhtyeen ohjelmistoa jo jonkin aikaa mutta tämä biisi oli startti suomenkieliselle ja omalle ohjelmistolle.

Live at Kaustinen 2013

Livetaltiointi Kaustisen kansamusiikkijuhlilta kesällä 2013. Paikka on ”Iholla”-sali. Tunnin keikasta videoitiin kolme biisiä: Talvilaulu, Kuu kuljethan ja Rakkaus sua odotan. Talvilaulu on Pekan säveltämä ja sanoittama, Kuu kuljethan on Jaanan tuotantoa ja Rakkaus sua odotan Virvan sanoittama. Tuotanto Pohjonen Productions.

 Tuhlatut Sanat. Musiikkivideo 2013

Tätä kappaletta tehtiin pari vuotta. Otimme ohjelmistoon Adrienne Youngin biisin joka käsitteli ylpeyttä ja rakkautta. Kun ryhdyimme suomentamaan ja rakentamaan omaa ohjelmistoa katkaisimme linkit Youngin versioon ja teimme kappaleen omiin nimiin niin sanojen kuin sävelenkin osalta. Sanat Sanna Sillanpää, sävellys Pekka Kähkönen.

 Karannut morsian. Musiikkivideo 2012

”Karannut morsian” on kuulunut keikkasettiin Varjakan alkuajoista lähtien. Biisi on bändin versio jenkkien ”Runaway bride”-kliseistä. Jaana Raivio sanoitti ja Pekka Kähkönen sävelsi kappaleen. Jotta biisissä olisi jotain lainattua, melodia on pöllitty muutamasta irkku- ja kelttibiisistä mutta sotkettu sen verran tehokkaasti että ainakaan vielä kukaan ei ole kiistatta osoittanut mistä melodia on peräisin.

Katso kaikki videomme:

https://www.youtube.com/channel/UCjwGReqm6s1lqDQfRqL0Mvg